January 29, 2024

Rotoscopie diensten

Ontdek wat Rotoscoping inhoudt!

Beeld voor beeld worden filmbeelden door animators getraceerd om een realistische actie te creëren, die rotoscoping wordt genoemd. Rotoscoping is een animatietechniek. Toen er in die tijd nog geen computers waren, vond een Pools-Amerikaanse animator een projectieapparaat voor rotoscoping uit, een zogenaamde rotoscoop. Aanvankelijk om de rotoscopie diensten te voltooien voor foto’s van live-actiefilms, projecteerden animators die foto’s op het glaspaneel en tekenden ze vervolgens over de afbeeldingen. Later werden deze rotoscopie diensten op de computer uitgevoerd, omdat deze rotoscoopapparatuur werd vervangen door computers. Maar de naam bleef hetzelfde en nog steeds heet het rotoscoping. Nu wordt het rotoscopie diensten-werk gedaan door verschillende software die is ontwikkeld om rotoscoping uit te voeren. Deze rotoscopie diensten worden gebruikt om speciale effecten in films te geven en worden ook gebruikt om stripfiguren, algemeen bekend als compositie, te combineren tot levendige omgevingen.

Als we het hebben over sequentiekaarten of rotoscoping-textuur, bedoelen we de integratie van animatie en video. In eenvoudige bewoordingen kunnen we zeggen dat we realistisch gezien een andere video op de achtergrond kunnen implementeren met match op de voorgrond. We kunnen zeggen dat het bovenstaande proces rotoscoping is, waarbij een matte wordt gecreëerd over een live action-plaat die kan worden opgenomen/gecomponeerd over een andere achtergrond.

In actiefilms en films met speciale effecten wordt rotoscopie diensten gebruikt voor het creëren van speciale effecten. Wij zijn een deskundige rotoscopingstudio en hebben onze klanten de beste service geboden met betrekking tot rotoscoping- en VFX-werken. Door gebruik te maken van de traceermethode creëren onze animators een mat/silhouet en op deze manier extraheren we dat object om te worden samengesteld met een andere achtergrond. Meestal wordt de green screen-techniek gebruikt om het aanbrengen van lagen gemakkelijker te maken en in sommige gevallen werkt blue screen ook. rotoscopie diensten wordt altijd gebruikt om speciale visuele effecten in elke film te bieden.

Wanneer een element door middel van rotoscoping van de ene plaats naar de andere achtergrond wordt geëxtraheerd, moeten animators dat element binnen de compositiesoftware traceren en een nieuw alfakanaal creëren voor dat specifieke deel van de video of afbeeldingen. Omdat door de camera gegenereerde video geen alfagegevens bevat, moeten de animators alfagegevens handmatig creëren door het element in de video te traceren. Dienovereenkomstig worden verschillende objecten/vormen rond het element gecreëerd en geanimeerd om bij elke framebeweging te passen. rotoscopie diensten/proces is geen spel van één dag, het hangt allemaal af van de complexiteit van de opname en het frame en daarom kan het enige tijd duren voordat het voltooid is, soms binnen een uur of soms binnen meerdere dagen.

In de hedendaagse televisie- en filmindustrie speelt Rotoscoping Studio een belangrijke rol. Elke film of serie maakt nu gebruik van speciale effecten om geweldige dingen aan de kijkers te laten zien. En in dit scenario neemt de rol van rotoscoping en VFX-diensten toe. En om de industrie te voorzien van de beste rotoscopie diensten en artiesten, hebben we expertise in al uw VFX- en rotoscopingbehoeften. Onze Roto Artists zijn de beste in de branche en zijn niet alleen in staat om elementen uit een blauw of groen scherm te composteren, maar ook de achtergronden die geen blauw of groen scherm hebben. Wij maken rotoscopingprocessen en -diensten eenvoudig en betaalbaar voor u.

Verschillende digitale hulpmiddelen die in het huidige scenario beschikbaar zijn, hebben de kunst van rotoscoping voor een groot deel veranderd. Deze tools hebben Roto-artiesten geholpen geweldige visuele effecten en live-actiefilms te creëren, waardoor rotoscopie diensten eenvoudiger en gestroomlijnder wordt. Wij als rotoscoping studio bespreken nu verschillende technieken die worden gebruikt voor rotoscoping, zoals het creëren van matte, het bijwerken van verf, stereoscopische conversie, motion tracking, digitaal klonen en effectschilderen. Laten we een duik nemen in de wereld van rotoscopingtechnieken.

Effecten schilderen:

Wanneer we snel nieuwe elementen aan de scène moeten toevoegen, wordt effectschilderen gebruikt. Penseel of airbrush worden door veel ervaren kunstenaars gebruikt om sneller speciale effecten te creëren. In veel scènes worden deze verfeffecten over de frames gebruikt om verschillende visuele effecten te creëren. Sommige autolaksoftware wordt ook gebruikt om geweldige visuele effecten te bieden.

Klonen:

Voor het bijwerken van de film- of videobeelden wordt schilderwerk uitgevoerd in rotoscoping. Dit omvat het verwijderen van krassen, stofresten, logo’s, draden en tuigjes enz. Om al deze taken en verfwerkzaamheden uit te voeren, moet de roto-tool in staat zijn om temporeel en ruimtelijk klonen te bieden. Om pixels van de ene positie van het frame te halen en de bron naar een andere positie van het frame te schilderen, wordt ruimtelijk klonen gebruikt. Het stempelgereedschap is een voorbeeld. Wanneer u pixels achtereenvolgens van het ene frame naar het andere moet schilderen, wordt tijdelijk klonen gebruikt.

Matte creatie:

Het grootste deel van het compositieproces bestaat uit het creëren van hold-out mattes of alfakanalen/maskers. Materie kan een grijswaardenclip worden genoemd, die in principe wordt gebruikt om delen van achtergrondbeelden te stencilen. Het zwarte gedeelte wordt verduisterd en het gedeelte in het witte gebied wordt doorschijnt. Als de matte een grijs gebied heeft, is deze semi-transparant. Roto is de kunst van het precies mat snijden met consistente randen. Als mat slordig of slecht is, zal het voltooide werk niet goed zijn en zal het onaanvaardbaar zijn.

Bewegingsregistratie:

Om een pixel of subpixel in een clip te analyseren, wordt bewegingsregistratie gebruikt. Vervolgens volgt het de pixel en subpixels om de exacte coördinaten van elk frame te vinden. Bewegingsregistratie wordt voornamelijk gebruikt voor wedstrijdbewegingen en stabilisatie.

Stereoroto:

Met de vooruitgang in de technologie heeft Roto ook een enorme groei doorgemaakt. Stereo Roto bestaat in principe uit 2 typen: stereoworkflow en stereoconversie. Stereoworkflow verwijst naar het fotograferen van het materiaal met twee camera’s en het zo goed mogelijk matchen van roto in het rechteroog met roto in het linkeroog. Als dit niet overeenkomt, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring.

rotoscoping india

Beste ons klanten